Introducees

Door het succes van MEEMAAKSELS  twee  delen is er het volgende initiatief ontstaan: Iedereen heeft wel eens dingen meegemaakt die leuk of interessant zijn voor anderen om te lezen en hun mee te laten genieten van jouw ervaringen, maar niet om een heel boek vol krijgen. Daarom is het plan om een boek te maken zoals meemaaksels met meer verhalen door meerderen geschreven, met ongeveer 10 of iets minder verhalen per boek. Waardoor het minimum aantal pagina`s in de buurt moet liggen van 30 pagina`s. Als 30 te veel is kan dat opgevuld worden met extra foto`s en tekeningen. Het is zoals meemaaksels niet de bedoeling om er veel geld mee te verdienen, maar de ervaring op zich is al leuk en om anderen te laten mee genieten. Ook heel apart is het als een cadeautje aan je vrienden en familie te geven. Ook niet vergeten dat het schrijven al leuk is om te doen, doordat je goed moet nadenken in detail, hoe was het ook alweer precies? Waardoor je als het ware het weer helemaal opnieuw beleefd, bij positief dus leuk, bij negatief om van te leren en de volgende keer oppassen. Dus schroom niet je verhaal op te sturen.

Geheel afhankelijk van de animo kan dan een nieuw boek ontstaan met jouw verhaal erin. Waarna in overleg de volgende stappen kunnen worden bepaald. Zo laten of proberen het echt uit te geven. Niet echt om er geld aan te verdienen maar ook niet om er geld aan te verliezen, wat inhoudt dat het leveren van het eerste boek ongeveer 15 euro gaat kosten wat dan de enige investering is. De meerdere exemplaren om te verkopen moet je zelf je prijs bepalen. Let op: bij echte officiële verkoop hoeft er geen BTW gerekend worden door de lage omzet. Bij een echt succes en er meerdere boeken kunnen worden gedrukt wordt de kostprijs steeds lager tot en met slechts 10 euro per boek. Let wel op dat de foto`s en tekeningen van jezelf zijn in verband met de auteursrechten.                                                Hoe lang het een en ander gaat duren voordat er een nieuw boek komt is dus geheel afhankelijk van de animo van de andere 8  inzenders..

Aldus de enige investering is de moeite van het schrijven en de kosten van het eerste boek ongeveer 150 euro voor 10 boeken. Alles door amateurs onder elkaar zonder dat anderen er aan verdienen. Je zult er verbaasd van staan hoeveel mensen het interesseert jouw belevenissen te lezen.

Bij succes ben je zelf verantwoordelijk voor de distributie, dit om het helemaal in eigen hand te houden zodat er niet overal procenten blijven hangen. Een boek zoals dit zal een prijs van 21,50 opbrengen en de winst is dan voor diegene die het verkoopt.

Ook aanbevelenswaardig bij verkoop is om met de andere schrijvers dan af te spreken welke oplage te bestellen voor eventuele volgende drukken om de drukprijs zo laag mogelijk te houden, zodat ieder toch maar een laag aantal in voorraad hoeft te houden. Bij tien schrijvers betekent dat als ieder er tien van in voorraad houdt er dus honderd gedrukt kunnen worden wat weer betekent een kostprijs van ongeveer maar 12 euro per boek.

Vergeet niet je pasfoto mee te sturen om op de voorkant te drukken. Wellicht zijn er vrienden of kennissen die dit misschien ook wel willen, schroom niet het hun te vertellen en te verwijzen naar deze website, zodat we eerder aan de 9  schrijvers zijn om sneller jouw boek te laten verschijnen.

Het zou ook handig  zijn om geheel vrijblijvend alvast  te melden dat je van plan bent om mee te doen, nogmaals zonder enige verplichting, maar is handig voor de vlotte planning. Het beste is om het script door de grote omvang te sturen met “wetransfer” (is gratis) naar: meemaaksels@gmail.com