Dit zijn geen reisgidsen of komplete reisverhalen, maar verhalen over allerlei ervaringen tijdens de vele reizen over de hele wereld. Eerst als ingenieur en daarna als inspecteur voor allerlei elektrische apparatuur voor olie en gas producenten. 

Tot en met mijn tachtigste verjaardag.

MEEMAAKSELS DEEL 1

Ervaringen meegemaakt in de eerste periode als ingenieur, met een klein deel genoemd “zin en onzin” waarin hersenspinsels worden beschreven. Ook een deel met bladzijden van de bezochte plaatsen met hints erbij en aan het eind de foto`s die bij de ervaringen horen.

Ervaringen: 1ste deel van de reizen om de wereld met grappige en minder grappige  verhalen.

Zin en onzin: Verstandige zaken met ook een beetje flauwe kul erbij.

Highlights: Korte beschrijving met hints van de bezochte plaatsen.

Foto`s: Samenvoeging van de foto`s die bij de verhalen horen.

MEEMAAKSELS DEEL 2

Ervaringen tijdens de tweede periode als inspecteur meegemaakt op weer andere plaatsen in de wereld, waarna allerlei best wel interessante details over technische zaken die voorbij kwamen. Ook een beetje in detail over hobbies waarmee  ik op die momenten mee bezig was. (één ervan onthullingen over goocheltrucjes).

Ervaringen: 2de deel van de ervaringen tijdens de wereld reizen.

Nietmeeeensels: Zaken waar mensen het eigenlijk niet mee eens mogen zijn.

Beetjeraarsels: Dingen die in onze ogen best wel een beetje raar zijn.

Nogdoensels: Als voorloper op het boek Nogdoensels  met een paar suggesties voor ervaringen nog op te doen in de toekomst.

Knutsels: Allerlei dingen die ik in die 80 jaar in elkaar geknutslet heb, zoals o.a. een jukebox-vogelhuisjes-poppenhuis- diverse maquettes- modeltreinbaan-electronica panelen.

Afgangsels: Om die mee te maken of te lezen is echt wel een grandioze afgang.

Eetsels: In de wereld zijn echt heel rare dingen te eten en tijdens mijn reizen vaak uitgeprobeerd en soms toch wel heel erg lekker, zoals bijvoorbeeld: slang-kikkerbilletjes-slakken-bulos de torros-tripe- andouilette-geitenoog (niet lekker)-morceau-rillette-riz de veau-enz.

MEEMAAKSELS INTRODUCEES

Dezelfde soort verhalen maar geschreven door gastschrijvers die ook leuke en interessante verhalen hebben maar geen heel boek vol krijgen.
met slechts 9 verschillende gastschrijvers per boek en 30 pagina`s per gastschrijver.

Op het moment dat dit boek voor 100% gerealiseerd is komen hier de namen van de 9 gastschrijvers en met hun goedkeuring ook de e-mail adressen met een opsomming van welke ervaringen worden beschreven met alle verhalen van ongeveer 30 pagina`s lang per verhaal.

NOGDOENSELS

Persoonlijke uitgebreide beschrijvingen van schrijvers die een bepaalde soort aanbieding hebben ervaren met  speciale aanbiedingen van de sponsors van deze arrangementen om waarschijnlijk enthousiast te geraken om dat ook wel beslist te willen ervaren en snel meer informatie daarover te verzamelen.

Hier komt de lijst met de namen van de desbetreffende sponsors met aangegeven welke persoonlijke ervaringen beschreven zijn. Met diverse kortingen op de beschreven aanbiedingen voor de Meemaaksels lezer. Een maximum van 20 sponsors per boek met ieder een uitgebreid verhaal van 15 pagina`s

PROMOOTSELS

Eveneens uitgebreide beschrijvingen van persoonlijke ervaring opgedaan in bepaalde landen gesponsord door toeristen buro`s van die landen.

Hier komt de lijst met de namen van de desbetreffende landen met persoonlijke ervaringen omschreven van zaken die beslist in dat land de moeite waard zijn om te bezichtigen met hints waar de beste prijzen zijn en met kortingen voor de Meemaaksels lezers.

CITYHOPSELS

Nog meer uitgebreide beschrijvingen van persoonlijke ervaringen opgedaan in bepaalde steden die gesponsord worden door die steden waardoor ze ook speciale kortingen aanbieden op speciale zaken.

Zoals hierboven maar speciaal gericht op de steden die omschreven worden door personen die in deze steden speciale ervaringen hebben opgedaan die ze willen delen en met goede hints om veel geld te besparen bij aangesloten bedrijven en evenementen.